UNFPA 6. Ülke Programları 2016-2020 (Azerbeycan, Gürcistan ve Türkiye) değerlendirilerek yeni ülke programlarına tavsiyeler verilmiştir. Gelecek 7. Ülke programlarına saptanan öncelik alanları ve sorunlar üzerinde durulması önerilmiştir.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün 68. Genel Kurul Toplantısında, sekreterya üye devletlere Ergenlerin Sağlığı için Hızlandırılmış Eylem Planı (ES-İH!)’nın oluşturulmasını önermiş ve bu öneri kabul edilmiştir.
Proje Ankara, Bursa ve Eskişehir illerinde, Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) ortaklığında yürütülmüştür.
Ankara’daki gençlerin ve adolesanların sağlık konularında ihtiyaç ve beklentilerini saptamak için “Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkez’lerinden Gençlerin Beklentilerini saptamak için Niteliksel (Kalitatif) bir Araştırma (Ankara’da 3 Merkezde)”, Sağlık Bakanlığı Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezleri’nde (GDSHM) yürütülmüştür.
The International Children’s Center has been giving priority to the most vulnerable, particularly most at risk adolescents and young people (MARA and MARYP) and also persons living with HIV since 2011. ICC and UNFPA EECARO have been cooperating since 2011 on SRHR issues for adolescents and youth.
UÇM sadece yurtdışındaki adolesan, genç ve kadınların sağlığı ve haklarını izlememekte aynı zamanda Türkiye’deki gelişmeleri de yakından izlemektedir. Bu noktada özellikle CSÜS ve haklarına erişim konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.