Etkinlik Raporları

2012 Yıllık Raporu

2012 yılı, Uluslararası Çocuk Merkezi açısından sağlık ve insan hakları alanında ilgi çekici etkinliklerle dolu yoğun bir yıl oldu.

Çalışma alanlarımız öncelikle araştırma ve kanıta-dayalı savunuculuk yapmak, kapasite geliştirmek, ağ oluşturmak ve aynı konularda çalışan yerel sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmektir.

Merkezimiz yenidoğan sağlığı, erken çocukluk dönemi, beslenme, çocuk sağlığı ve hakları, kadına ve çocuğa karşı şiddet, cinsel istismar, çocuk ve adalet, gençlerin ve kadınların sağlığı ve hakları, üreme sağlığı ve hakları çalışmalarını sürdürmektedir.

Gelecek yıllardaki çalışmalarımız için 3 öncelik saptadık:

1.      ‘Çocuk Gelinler’ tüm çalışma alanlarımızı birleştiren önemli bir konu olarak temel önceliğe sahiptir. Merkezimiz, erken ve zorla evliliklerin genç kız çocuklarda yarattığı tüm sorunlara ek olarak özellikle fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları ve bu konuya ilişkin yapılması gereken yasal değişiklikler üzerinde çalışmakta ve bu konuda ulusal ve uluslararası kuruluşlarla yakın işbirliği yapmaktadır.

2.      İkinci önceliğimiz, sivil toplum kuruluşu olarak ‘Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı’nın 2014 yılından sonra nasıl uygulanacağına ilişkin sürece katkıda bulunmaktır. Kahire Konferansı gündemi ve uygulamasının kadın sağlığı ve üreme sağlığı yönünde büyük bir önem taşıdığına inanıyoruz.

3.      Üçüncü önceliğimiz, 2015’ten itibaren gerçekleşecek BinYıl Kalkınma Hedefleri (MDG)ve gündemine katkıda bulunmaktır. Bu hedefler 2000 yılında sivil toplum kuruluşlarından katkı almadan oluşturulduğundan, biz, bir sivil toplum kuruluşu olarak yeni sürece ve yeni kalkınma hedefleri çalışmalarına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.

Uluslararası Çocuk Merkezi, herkesin bir birey olarak temel hak ve özgürlüklerinden eşit bir biçimde yararlandığı, sağlıklı bir toplum oluşturulması amacına yönelik çalışmalarına devam edecektir.

 

>>Raporu İndir.<<