Haber

Uluslararası Çocuk Merkezi-UÇM, 2020-2021 Raporunu yayınladı

Uluslararası Çocuk Merkezi-UÇM 2020-2021 yıllarına ait raporunu Dernek Başkanı Prof. Tomris Türmen’in aşağıdaki mesajı ile yayınlamıştır. Raporu buradan indirebilirsiniz.

UÇM 2020-2021 yılında da güç koşullara karşın çalışmalarını yoğun biçimde sürdürmüştür. Pandemiden dolayı kısa bir sürede yüz yüze çalışma alışkanlığından internet üzerinden etkileşim, paylaşma, tartışma ve birlikte karar verme alışkanlığına geçilmiş ve çalışmalarımız aksamamıştır.

2021 yılına büyük bir kayıp ile başladık. Değerli ve sevgili hocamız Prof. Münevver Bertan'ı 6 Ocak 2021'de kaybettik. Kuruluşundan beri tüm çalışanlarımıza önderlik eden Prof. Münevver Bertan'ı her zaman sevgi ve saygı ile anacağız.

Son iki yıla baktığımızda, üç önemlI atılım görüyoruz. Birinci büyük program, özel sektöre çocuk haklarını yayma projesi olan "Çocuk Dostu Turizm" girişimidir. Kısa bir sürede turizm sektörü çocuk haklarını içselleştirme, tüm personelin çocuk sağlığı ve çocuk hakları eğitimlerini almaları için sektörde düzenlemeler yapmışlardır. Bu bir sivil toplum örgütü ile özel sektörün çocuk hakları konusunda yaptıkları işbirliği, önemli ve sürdürülebilirliği olan bir örnektir.

İkinci yeni atılım ise, merkezimizin Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna kurucu üye olmasıdır. Erken çocukluk dönemindeki büyümenin sağlam, pozitif bir yöne çevrilmesi için büyük bir paydaş grubu ile çalışılacak olması merkezimizi mutlu etmiştir.

Üçüncü ve en kapsamlı başlayan çalışma ise, AB tarafından desteklenen 3 yıl sürecek, dijital dünyada çocukların şiddetle mücadele etmesinin, çocuk katılımı ve çocuk haklarını teşvik edecek, desteklenmesi programıdır. Bu büyük ve önemli programa tüm ekip olarak odaklanıp, çalışmalarımızda öncelik vereceğiz.

Önümüzdeki yıl da, kanıta dayalı savunuculuk yaparak araştırma, eğitim, ağ geliştirerek, öteki STÖ kapasitelerini kuvvetlendirerek insan hakları temelli çalışmaları sürdürecektir.