Haber

DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ (DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ)

Her yıl tahminen 15 milyon bebek çok erken doğuyor. Bu 10 bebekte 1'den fazladır. Her yıl yaklaşık 1 milyon çocuk erken doğum komplikasyonları nedeniyle ölmektedir. Hayatta kalan birçok bebek, öğrenme güçlüğü, görme ve işitme sorunları dahil olmak üzere ömür boyu sürecek bir engelle karşı karşıyadır.

17 Kasım 2022 Dünya Prematüre Günü'nde, Dünya Sağlık Örgütü Cenevre Anne, Yeni Doğan, Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Yaşlanma Departmanı, preterm veya düşük doğum ağırlığının bakımını iyileştirebilecek yeni kanıtlara dayalı yeni öneriler sunuyor. Bebekler Erken doğmuş ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerin hayatta kalmalarını, sağlıklarını ve esenliklerini iyileştirmek için 'ne', 'nerede' ve 'nasıl' konularını önemli ölçüde genişleten 25 tavsiye vardır. Bu, kanguru anne bakımını ve aileleri bebeklerinin doğum anından itibaren bakımına dahil etmeyi içerir.

Düşük, orta ve yüksek gelirli ülkelerden erken doğmuş veya düşük doğumlu bebeklerinin bakımı konusunda aileler için “neyin önemli” olduğuna dair 203 çalışmanın gözden geçirilmesi, ailelerin bebekleri için olumlu bir sonuç, bakım ve bakım sağlama sürecine dahil olmak istediklerini bildirdi. Bebeklerine ne tür müdahaleler yapılacağına karar vermede aktif rol almayı istemektedirler.

 

https://www.who.int/news-room/events/detail/2022/11/17/default-calendar/launch-of-the-who-recommendations-for-care-of-the-preterm-or-low-birth-weight-infant