Haber

Artık 8 milyarız!

Dünya nüfusuna dün 8 milyarıncı bebek eklendi. Nüfus 1 milyar artarak 8 milyar oldu. Peki korkmalı mıyız? Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Direktörü Hasan Mohtashami 8 milyarlık nüfusun etkilerini Hürriyet’e anlattı.

Son 12 yılda 1 milyar kişi artan dünya nüfusu 15 Kasım’da 8 milyara ulaştı. Yapılan projeksiyonlara göre bir sonraki dönüm noktası, yani dünya nüfusunun 1 milyar daha artarak 9 milyara ulaşması 2037 yılında olacak. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan UNFPA Türkiye Direktörü Hasan Mohtashami’ye göre aşılması gereken zorluklar var ama dünya bir felaketin eşiğinde değil. İklim değişikliği, yoksulluk, açlık, şiddet gibi konular temel zorluklar olmaya devam edecek ve artık küresel bir işbirliği halinde mücadele şart.

Mohtashami, “Alarm zilleri çalanlar, ‘Nüfus çok arttı, felakete gidiyoruz’ diyebilir ama bu doğru değil. İnsanlar geride bıraktığımız yıllarda zorluklara karşı çözüm bulma yeteneklerini gösterdi. Ben iyimserim. Özellikle genç insanların çevre ve iklim konusundaki hassasiyetlerini görüyorum. Yeni nesil bu sorunların çözümü için bir yol bulacak. Umudumuz gençler ancak unutulmamalı ki bu sorunların hiçbirini bir ülke tek başına çözemez. Küresel işbirliği şart” dedi.